Setmana de la Música

baner-1

Del 20 al 25 de novembre celebrarem la Setmana de la Música 2017

Amb tal motiu hi haurà activitats diàries relacionades amb la música: petites audicions, confecció d’instruments, pràctica d’instruments, contacte amb instruments de corda, vent i percussió: des d’una petita harmònica fins al enorme contrabaix…

En totes les sessions els alumnes interpretaran les cançons del repertori que des de començament de curs han anat aprenent.

I què farem?

Comptarem amb la col·laboració dels pares d’alumnes i d’amics d’Òmicron següents als quals els agraïm moltíssim la seva col·laboració:

Dilluns matí Els pares de la Lou el Charlse i la Clara, músics de l’orquestra del Liceu, tocaràn el violí i el violoncel.
Dimarts matí Estefania, flauta de bec, piano i reportage fotogràfic.
Dimecres matí festa de Santa Cecília : Auxi, guitarra.
Dimecres tarda Humbert, trombó de colissa i percussió.
Dijous tarda Constantí Sotelo, gamma de flautes de bec i harmònica.
 Divendres matí  el pare de l’Emma, Pere, contrabaix.
musica01

setmana-musica02

Anem a aprendre una mica sobre la música

Pentagrama Existeixen 7 notes, i aquestes es van repetint.

pentagrama


Famílies d’Instruments Hi han 3 famílies d’instruments.

instruments-01

instruments-02

instruments-03

Família de corda

Tots aquells instruments que tenen cordes. I poden ser de corda fregada com el violí, la viola, etc… De corda percutida com el piano, o de corda pinçada com la guitarra i l’arpa.

Família de vent

Tots aquells instruments que s’han de bufar. I poden ser de vent fusta, com la flauta travessera, el clarinet, la flauta dolça,… o de vent metall com el saxo, la trompeta i el trombó.

Família de percussió

Tots aquells instruments que s’han de colpejar. I poden ser de percussió determinada, com el xilòfon, la marimba i les timbales. O de percussió indeterminada, com els cascavells, les maraques, el triangle i/o els plats.


Audiovisuals

Orquestra

La Guitarra és un instrument de corda pinçada, i normalment està feta amb fusta.

El Piano és un instrument de corda percutida i té un teclat. Té tecles blanques i negres i cada una correspon a una nota.
La flauta es un instrument de vent perque es toca bufant. Aquesta és de metall i es diu flauta travessera.
Tambors, timbals, panderetes, maraques, tots els instruments que es toquen donant cops amb les mans pertànyen a la família de percussió. Aquest vídeo es d’una batucada.

 

Una orquestra és un conjunt instrumental. Dit d’una altra manera, una agrupació de músics en representació dels diferents instruments que existeixen, dirigits normalment per un director, i que interpreten l’obra de manera conjunta.

© 2015 Escola bressol Òmicron. Tots els drets reservats / Disseny & manteniment per Deler Estudi de disseny hola@delerdisseny.com