Aules

L’educació infantil és l’etapa educativa preobligatòria que s’imparteix als infants de 0 a 6 anys i està dividida en dos cicles: el primer de 0 a 3 anys, i el segon de 3 a 6 anys.

A l’escola Òmicron abarquem tot el primer cicle de l’educació infantil.
P1 i P2. En cada nivell treballem tenint en compte el desenvolupament personal de cada nen.

  • Aula de nadons (classe dels Cargols).
  • Aules de P1 (classes de Conills).
  • Aules de P2 (classe de Lleons).

Classe dels Cargols / Nadons

Els Cargols són els més petits de l’escola. Tot i que en aquestes edats es fàcil creure que el nen només menja i dorm, és tot el contrari, durant aquest període el bebè descobreix tot un nou món de coses que l’envolten, les quals ha d’explorar amb els ulls, les mans i inclós la boca.

Mica en mica es va tornant més independent i li gaudeix explorant tot allò que veu i que li crida l’atenció, descobreix colors, textures, gustos, formes, sons…. Per això en aquestes edats es fan diverses activitats per estimular al nen en tots aquests sentits. Fem la panera dels tresors on el nen podrá explorar un munt d’objectes i materials, cantem cançons, experimentem amb els sentits: el gust, l’olfacte, la vista, el tacte, i l’oïda.

nadonspati01

Els Esquirols

Són els nens de P1, els que fan un canvi més espectacular al llarg del curs.

Passen d’una quasi total dependència de l’adult a una certa autonomia: comencen a caminar, més endavant a menjar sols (primer triturat i després a trossets), comencen a dir paraules soltes…

Al començament necessiten la presència i referència constant de l’educadora, juguen de forma aparentment individual i no els agrada compartir, però sí observar i manipular-ho tot. De mica en mica es van introduint activitats col·lectives: cantem, expliquem contes, ballem…

Com que encara no tenen facilitat per expressar-se amb claretat ni recursos per raonar, utilitzen l’acció per relacionar-se: es peguen, es mosseguen, esgarrapen… això no significa que un nen sigui violent, senzillament necessita expressar el que sent, i aquesta és la manera que té de fer-ho.

En aquesta etapa és molt important que els infants estableixin un vincle afectiu amb els adults que els atenen per tal de sentir-se segurs, estimats, atesos, protegits i, sobretot, feliços.

© 2015 Escola bressol Òmicron. Tots els drets reservats / Disseny & manteniment per Deler Estudi de disseny [email protected]