Curiositats #3

CuriositatsComments Off on Curiositats #3

Ai quina calor que fa!, uns dies de sol fantàstic però ahir va ploure aquí a Barcelona; fa un temps de bojos, la primavera té aquestes coses… fa calor, plou, surt el sol… Ja posats, podríem aprofitar per aprendre quelcom que acostuma a sortir durant la primavera? Endevineu de què es tracta?

Us deixo un parell de pistes.. té molts colors i surt al cel 🙂

I una cançó:

arc-sant-marti

L’Arc de Sant Martí!

Fàcil no?? jeje

Però….què és l’Arc de Sant Martí?

L’arc de Sant Martí, arc iris o arc del cel és un fenomen òptic que consisteix a fer visibles, al cel, tots els colors de l’espectre de la llum (vermell, taronja, groc, verd, blau, indi i violat), quan aquesta es refracta i reflecteix a les gotes d’aigua en suspensió en l’atmosfera.

Com es forma?

L’arc de Sant Martí es forma quan davant nostre està plovent i a la nostra esquena tenim el sol, quan això passa apareix aquest bonic arc de 7 colors.

Perquè li diem Arc de Sant Martí?

Diuen que ve d’una lluita entre el dimoni i Sant Martí; resulta que el dimoni volia el cel totalment fosc i negre, i sant Martí volia un cel ple de colors i d’alegria.

Per això, quan hi ha tempesta i el cel es fa fosc, si després surt el sol, tot seguit apareix l’arc de Sant Martí, en honor a Sant Martí que va guanyar la lluita contra el dimoni.

Perquè te aquesta forma?

L’arc de sant Martí té una forma corba, però realment l’arc de sant Martí és una circumferència completa, però nosaltres només veiem un arc perquè la línia de l’horitzó ens impedeix veure l’altra part. Veurem més part d’aquest arc si el sol està més a prop de l’horitzó.

arc-sant-marti03

Activitat pel cap de setmana

Farem un arc de Sant Martí a casa!

1. Agafeu un recipient amb aigua i una llanterna.

2. Agafeu un mirall i el poseu dins l’aigua mb una inclinació de 45°.

experiment01

3. Apagueu la llum principal i encengueu la llanterna en direcció al mirall. Tachan!! La llum reflectida ja no serà blanca, serà l’Arc de sant Martí!

experiment02

Espero que us hagi agradat, bon cap de setmana guapos i guapes.

.- Omi

Si voleu saber més sobre l’Arc de Sant Martí doneu un cop d’ull a:

Comments are closed.

© 2015 Escola bressol Òmicron. Tots els drets reservats / Disseny & manteniment per Deler Estudi de disseny hola@delerdisseny.com