Fira de Sant Ponç

NotíciesComments Off on Fira de Sant Ponç

santponcAquest dilluns 11 de maig es celebra la mítica i tradicional Fira de Sant Ponç en honor a Sant Ponç, patró dels herbolaris, per aquest motiu en diverses ciutats i pobles de Catalunya s’organitzen fires en les quals les herbes remeieres, la mel, els dolços, fruites en almívar i productes confitats són protagonistes. A Barcelona un dels llocs on es celebra la fira amb més renom és al carrer Hospital.

 

El carrer Hospital viu una jornada molt animada amb més de dues-centes parades plenes d’intensos colors i aromes. S’hi poden comprar herbes remeieres i aromàtiques (camamilla, orenga, marialluïsa, menta, tarongina, llorer, ginesta, til·la, romaní, marduix o poniol) i també flors i productes del camp, com mel, arrop, formatge, confiteria tradicional, melmelada i fruita en almívar o gebrada. Hi firen productors i revenedors vinguts de diferents poblacions de les comarques catalanes.

La Fira de Sant Ponç del carrer Hospital de Barcelona no és la única que es celebra a la ciutat. Altres districtes s’han afegit a la tradició i en els últims anys han proliferat rèpliques de la fira en molts altres barris. Les més destacades són les de Sants-Montjuïc on, a més a més de les parades al carrer, els forns del barri també omplen els aparadors amb dolços i pastissos típics d’aquesta jornada; la de Sarrià-Sant Gervasi que té lloc a la plaça Mañé i Flaquer i la plaça de Sarrià. També es celebra la Fira de Sant Ponç del carrer Blai, al Poble-Sec i la de Nou Barris, a la Via Júlia, on moltes botigues de queviures aprofiten per posar paradetes al carrer.

santponc03

Nosaltres a l’escola olorarem flors aromàtiques, tastarem la mel, que la fan les abelles, veurem fotografíes i parlarem sobre què és típic de Sant Ponç. També farem un racó per a que el vegin els pares i mares, no dubteu en passar i veure’l. Quedarà maquíssim!

Si vols saber més sobre la fira de Sant Ponç tens més informació a:

Comments are closed.

© 2015 Escola bressol Òmicron. Tots els drets reservats / Disseny & manteniment per Deler Estudi de disseny hola@delerdisseny.com